Apa itu Perdagangan Mata Wang – Belajar Tali

mata

Apa itu perdagangan mata wang? Ini mungkin merupakan salah satu pertanyaan yang sering didengar, memandangkan peningkatan populariti perdagangan pertukaran asing baru-baru ini sebagai kaedah pelaburan. Didorong oleh pertumbuhan internet sebagai alat telekomunikasi, pasaran pertukaran asing adalah yang terbesar di dunia, dengan perolehan perolehan perdagangan harian melebihi $ 3,2 trilion. Bagaimanapun, apa yang dimaksudkan dengan perdagangan mata wang? Mengapa gembar-gembur? Biarkan artikel ini memberitahu anda semua mengenainya.

– Membeli dan Menjual Mata Wang

Pada tahap APK MEGA888 2021 yang paling asas, perdagangan mata wang atau perdagangan pertukaran mata wang asing, berpusat pada pembelian dan penjualan mata wang dari berbagai negara di pasaran pertukaran asing. Apabila anda mengambil bahagian dalam perdagangan di pasaran pertukaran asing, anda pada dasarnya menggunakan mata wang negara tertentu untuk membeli mata wang milik negara lain.

Contohnya, semasa anda membeli Euro, anda perlu membuat pembayaran menggunakan mata wang lain, misalnya dolar Amerika. Sekiranya nilai Euro meningkat berbanding dengan dolar Amerika selepas pembelian anda, anda pasti memperoleh keuntungan, dengan jumlah Euro yang sama; anda kini dapat menukar sejumlah besar dolar Amerika.

– Bila-bila masa, di mana sahaja

Tidak seperti bentuk pelaburan lain seperti saham, pasaran pertukaran asing di mana perdagangan mata wang dijalankan, disusun sebagai pasaran bebas. Ini bermaksud bahawa sebahagian besar perdagangan dilakukan melalui rangkaian telekomunikasi canggih, menghubungkan pembeli dari berbagai belahan dunia dengan penjual. Hasilnya, perdagangan boleh berlaku di mana-mana lokasi di seluruh dunia sepanjang masa, lima hari seminggu.

Namun, untuk mengambil bahagian dalam perdagangan, anda perlu membuat akaun perdagangan. Perkara ini sering dilakukan melalui internet. Akaun pertukaran mata wang asing sering kali dapat disediakan melalui internet dengan mudah. Cukup jalankan carian untuk “broker pertukaran asing” di enjin carian seperti Google dan Yahoo, dan anda akan diberikan senarai broker pertukaran asing dalam talian yang tidak berkesudahan.

– Memilih Broker Dalam Talian

Pilih yang paling sesuai dengan anda, dan anda kini sudah bersedia untuk memulakan perdagangan dalam pertukaran mata wang asing. Walau bagaimanapun, adalah penting bahawa broker dalam talian anda adalah seseorang yang berdaftar dengan CFTC (Commodity Futures Trading Commission) sebagai FCM (Futures Commission Merchant). Ini untuk mengelakkan diri daripada menjadi mangsa penipuan perdagangan dalam talian yang boleh hilang tanpa jejak penjimatan yang anda hasilkan.

No comments yet

leave a comment

*

*

*